dissabte, 17 de novembre del 2012

La Navarclina: crònica prèvia

En el moment de començar a escriure aquesta entrada queden poques hores perquè demà faci la meva segona, i darrera, cursa de novembre. Es tracta de "La Navarclina" que com es pot deduir del seu nom, es celebrarà a la vila bagenca de Navarcles. És una prova jova de 10 km. que trancorre gran part del seu recorregut per pista, presenta un cert desnivell que si m'he de refiar del perfil penjat al web, em temo que m'obligarà a caminar en algun dels seus trams i tot això amb no gaire gent, tot i que any rere any, són més. Perquè us en feu una idea, el nombre de participants ha variat dels 65 inicials (2009), 198 (2010) i 333 (2010) a més de 350 de demà. La seva organització va a càrrec del Consel de Joves, entitat que depèn de l'ajuntament de la vila i un senyal que volen "aspirar" a una mica més, podeu llegir al seu web el següent text: "En aquesta quarta edició, a més de seguir millorant gràcies a la inclusió del sistema de cronometatge amb xip i a l'augment de participants, la organització passa a formar una entitat esportiva independent, anomenada Club Running Navarcles, amb l'objectiu d'assolir un major grau de profesionalització sense perdre els origens ni les principals característiques de la cursa, ja que la majoria d'integrants originals de la organització formen part d'aquesta entitat". Doncs res, desitjar que demà tot surti bé i que quan faci la crònica post-cursa només tingui aspectes positius per destacar.

Abans, però, caldrà usar una mica la cansalada ja que tot i ser "només" una cursa de 10 km, des del segon fins ben bé el sisè km. ens esperarà una pujada continuada (ho podeu veure al perfil que us adjunto). Encara sort que crec conèixer una mica el circuit ja que si compareu el de demà amb el de la Bell Race del 2011, i si ens de refiar dels tracks penjats al Wikiloc, veureu que un (2012) i altre (2011) són molt semblants. De totes formes, i en resposta a un missatge que vaig deixar al fil obert del fòrum dels Corredors.cat, es diu que ambdós circuits són similars quant al seu sentit i la zona per on passen però en cap moment coincideixen. La Bell Race és en bona part corriol trencacames, un puja-i-baixa i amb algunes zones tècniques on s'ha de caminar. En canvi la Navarclina transcorre per pistes forestals totalment transitables, de força amplada i on el terreny no presenta cap dificultat tècnica. I és que tot sembla indicar que aquesta sigui "l'hereva" de l'altra cursa que se celebrava a Navarcles i que vaig fer en les seves dues primeres edicions (2010 i 2011). Vist des de fora no crec que tingués gaire sentit que s'hi organitzessin dues curses al mateix municipi i amb un interval de poques setmanes. Buscant informació de la Navarclina d'edicions anteriors he trobat aquest bloc d'un altre corredor popular que va fer la del 2011 i per la informació que hi penja, el recorregut és gairebé el mateix. Per tant, encara més motiu per "eliminar-ne" una de les curses. De fet, però, la Bell Race no és que hagi desaparegut ni molt menys sinó que ha canviat d'emplaçament pel de Sallent-Cabrianes i integrar-se en un nou circuit de curses de muntanya anomenat "Campionat Maqui" i del qual ja n'he parlat en una entrada recent. Per tant, un cop més, i ja van tres de seguits, serem presents a Navarcles, tot i que per una altra cursa. Enguany substituré la Bell Race per la "Navarclina".


Per acabar aquesta breu entrada introductòria, dir-vos que fa unes setmanes es va organitzar una sessió de reconeixement del circuit a la qual, però, no hi vaig poder assistir. De la mateixa manera que per a la cursa de Sant Salvador de Guardiola, m'hagués anat molt bé per fer-me una idea del que m'he de trobar demà però com tampoc espero fer la cursa de la meva vida -aquesta ja fa temps que és història- hi anirem a veure-les venir. I sobretot, anirem també per si ens toca el lot de productes eròtics que se sortejarà després de la cursa -les cremes que deu incloure no són, precisament, de recuperació muscular. És clar que hi ha muscles i muscles! Tot plegat, la setmana que ve ja us ho explicaré amb més detall, entre crema i crema, artilugis i andròmines sexuals.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada