divendres, 17 d’agost del 2012

Primera meitat d'any: força discret

El que portem del 2012 està sent bastant discret (per no dir desolador) pel que fa al balanç de les curses que he fet, tant pel nombre total com pels resultats obtinguts. No és per comparar-lo amb el balanç d'ara fa un any però les xifres són prou il·lustratives de la meva davallada; si a la primera meitat del 2011 (de gener a juliol) havia participat en 13 curses, enguany (i comptant la darrera a principis d'agost) ho he fet en 8 (i no incloc la Transèquia), gairebé les mateixes que al mateix període del 2010 (és clar que aleshores vaig fer la marató de Barcelona i aquesta per si sola podríem dir que acumula punts extres). També és cert que he estat aturat els mesos de juny i juliol per les raons que ja vaig dir però sigui com sigui, si féssim una mitjana en surt a raó d'una cursa per mes, que és menys del que voldria (sempre he pensat que dues és una bona xifra) però és la que és i no cal posar-se pedres al fetge. Si han de venir, haurem d'esperar amb paciència temps millors i no em puc plantejar (ni vull fer-ho) cap objectiu concret de cara als mesos que resten per canviar d'any; si de cas, tan sols que les molèsties del tendó del peu vagin a menys o -i si no es demanar massa- que desapareguin d'una vegada per totes.

Dit això, i com en entrades anteriors, tot seguit us ofereixo unes quantes dades a mode de curiositat, totes elles extretes o calculades a partir de la taula que, com sempre, podeu consultar al menú de l'esquerra de la pantalla.
  • Pel que fa a la distància, llevat de les de Puigverd i Bagà, la resta superen els 10 km incloent-hi la mitja marató de Tàrrega. Suposo que això és el que té haver prioritzat les curses de muntanya per sobre de les altres a què estava més acostumat.
  • Quant al perfil, llevat de les tres citades abans, la resta les podríem considerar de muntanya de totes totes. I fins i tot les de Puigverd i Bagà no eren del tot planes.
  • En termes geogràfics, m'he repartit per les comarques de Barcelona (4) i Lleida (3), amb una incursió per Girona (Garrotxa). Noteu que potser començo ara a prioritzar més aquelles curses que requereixin fer menys qms. per desplaçar-s'hi, tant per comoditat com per cost -cada cop més car- de la benzina.
  • Quant als resultats, sens dubte que aquesta està sent una temporada bastant discreta, potser més del que m'havia imaginat abans de començar. Si fem una ullada a les classificacions tenim que les millors han estat Puigverd de Lleida, Olot i Castellar de la Ribera, en què amb uns quants llocs de més o de menys, m'he classificat per la meitat. Per contra, les pitjors han estat les de muntanya més dures (Súria i Castelltallat) i destacaria també la MM de Tàrrega per haver "punxat".
  • I com anem de gentada? doncs en aquests mesos he compartit patiments amb poc més de 1.400 persones que repartits entre les 7 curses (no compto la de Sallent ja que no hi ha llistat) tenim una mitja d'unes 200. És clar que això amaga una dada també significativa: només entre les Puigverd de Lleida, Tàrrega i Olot ja van aplegar uns 1.030 corredors. Pel cantó contrari tenim els 27 participants a Castellar de la Ribera (a la cursa en què vaig participar però hi havia una segona distància) i els 72 de Bagà (sense comptar tampoc els corredors de les altres distàncies).
  • Aquestes 13 curses m'han suposat una despesa de 75 EUR i un preu mitjà d'inscripció de 9,4 EUR. És clar que en una (Sallent) era gratuïta però tal com està el panorama actual de crisi i retallades per totes bandes, potser que prioritzem aquelles que siguin gratuïtes o ens haguem de gratar poc la butxaca. I a canvi, m'he fet amb unes quantes samarretes, motxilles i poca cosa més.
Per acabar, us deixo els dos enllaços de sengles entrades relacionades amb motiu del que va ser el meu tercer any com a corredor popular (el 2011). Recordeu que aquest és el quart.
  • Balanç de la primera meitat del 2011.
  • Balanç de la segona meitat del 2011.
I com a cartògraf que sóc, no puc deixar d'incloure-hi també l'enllaç a un Google Map amb la relació i dades de les curses.


View Curses Gener-agost 2012 in a larger map

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada