divendres, 17 d’agost del 2012

Catalunya Central: més curses noves

Com en algunes entrades anteriors, dedico aquesta a detallar unes quantes curses noves que han aparegut en el calendari i que són previstes que es facin (de fet, una ja s'ha celebrat) aquest agost i el setembre. Això deriva de la cerca que he fet de possibles opcions a escollir a les properes setmanes per les pàgines web que acostumo a consultar. Altrament dit, tot i que no estic recuperat de la lesió al peu (i disculpeu-me si em faig repetitiu amb això), sí crec que estic recuperant les ganes per participar de nou en més proves. I això és bo perquè per molt bé que un se senti físicament, si falla la motivació no val la pena ni calçar-se les vambes; i si en canvi un no està gaire fi però manté viva aquesta flama (això m'ha sortit una mica pedant, ho reconec), potser una cosa compensa l'altra. Tot plegat, aquí teniu el detall de quatre curses noves que he trobat i que es fan per comarques de la Cataluya Central. Per tant, absteniu-vos les persones que no vulgueu moure's per aquestes contrades.
  • La Cursa de Festa Major de Prats de Rei (Anoia): de fet, aquesta ja s'ha celebrat (el passat dissabte) i pel que he pogut veure al seu Facebook, ve a substituir la duatló que es feia també amb motiu de la festa. Per tant, dedueixo que la d'enguany ha estat la primera edició de la prova. Si voleu dades, circuit més o menys planer, d'uns 11 km. i hi van córrer un total de 71 persones. De ben segur que la calor que feia aquell dia devia espantar a unes quantes més (jo entre elles) i potser també el fet que si no tinc mal entès, el mateix dia i una mica abans i no gaire lluny es feia també el Cros de les Coromines. Us poso l'enllaç d'un vídeo per gentilesa del company Albert Comaposada (en el món dels bloggers, en Malfieten). Per cert, és gratuïta i ja només per això cal tenir-la en compte per al proper any (llàstima que l'agost no convidi gaire a córrer).
  • La Punk Trail de Calaf (Anoia): al darrera està el company Malfieten i ve a continuar amb l'esperit de les anteriors curses Punk de Sallent i Fonollosa. Això vol dir, entre altres coses, participar-hi sense cap ànim competitiu, obligació de passar-s'ho bé i ganes de suar una mica la cansalada acumulada a l'estiu. I tot això a un preu de 0€: què més es pot demanar! Això sí, si voleu podeu ajudar fent una aportació en forma de productes per al banc d'aliments del poble. Pel que he pogut veure al fòrum dels Corredors.cat, les inscripcions ja fa uns dies que s'han exaurit. Per aquella gent més valenta hi ha preparat un recorregut de 25 km. i per als que van més de "tranquis" un altre de 12 km. Jo ja hi estic inscrit i per descomptat haureu deduït que he triat aquesta segona opció. Com he llegit ara no record ben bé on, les punk trail are an attitude. Per cert, se celebra el primer dia de setembre (dissabte), coincidint també amb un dia de mercat així que no hi ha excusa perquè no us hi deixeu caure, per un motiu o altre.
  • La I Cursa dels Vigatans (Vic, Osona): pel que he vist es tracta d'una prova organitzada per un gimnàs i no crec que tingui gaire més història que la que pretén l'organització: un itinerari urbà de 6 km. per un preu de 8€. M'ha cridat l'atenció tant el nom de la cursa -suposo que a Vic se'n fan més, de curses- així com el mapa del recorregut, traçat a ma sobre un plànol de carrers, i el mateix recorregut -fixeu-vos-hi que quan transcorre pel nucli anti és bastant sinuós. Tot plegat, una cursa més en el calendari però que no crec que passi als annals de la història, ep!! sense voler ofendre ningú. Si us hi animeu, estigueu allà el diumenge 2 de setembre.
  • I per últim, la Trail senders del Penedès (Les Cabanyes, Alt Penedès): no és que aquesta comarca pertanyi estrictament al que sempre s'ha entès per "Catalunya central" però amb la nova carretera (l'Eix Diagonal) que comunica Manresa amb aquestes contrades i la costa del Garraf, anar-hi ara és un moment. Com es diu al web de presentació és una prova molt suau d’iniciació en el món de les curses de muntanya, però molt atractiva ja que transcorre per senders envoltats de vinyes i zona boscosa. Hi ha dues distàncies, 12,7 km. i 5,5 km. amb desnivells bastant suaus. Es farà el darrer dia de setembre i a un preu de 12€ (11 si es disposa de xip groc). Com fa mesos que no me'l puc posar, potser que ho aprofiti. És a dir, si el peu em respecta aquesta té moltes butlletes de ser la segona cursa que faci al setembre.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada