divendres, 27 de maig del 2011

Juny: a suar la cansalada!

Aquest és el darrer diumenge de maig i no tinc previst cap més cursa atès que tancaré el mes amb tres (Artés, Tàrrega i Castelltallat), la qual cosa està per sobre de la meva idea inicial de fer-ne dues per mes. Però com aquest maig té cinc caps de setmana suposo que la mitja està bé. Per tant va sent hora de pensar en les opcions que ens dóna el juny que, tot sigui dit, està trucant la porta. I val a dir que el mes dóna per a bastant ja que les curses interessants a triar són unes quantes, algunes de ja conegudes i altres encara per estrenar. Doncs bé, aquí teniu el llistat de les curses que faré o que més m'han cridat l'atenció, i com comença a ser habitual en aquest tipus d'entrades, ordenades en tres categories:
  • Curses que faré: el diumenge 5 hi ha la Cursa Memorial Ramon Oliu que es fa a la bonica vila osonenca de Cantonigrós. He buscat informació i el que he trobat m'ha agradat força: una cursa molt familiar (amb proves infantils), sense gaires ambicions, no gaire gent i el que és més destacable, gratuïta, que amb els temps que corren (mai millor dit!) no s'han de desaprofitar aquestes oportunitats. Quan arribi el moment, ja faré la prèvia de la cursa i en donaré més detalls. Per al diumenge 19 tocarà la Cursa dels Templers de Lleida a la qual ja fa temps que hi estic inscrit. No tindrà gaire a veure amb l'anterior ja que deixant de banda el seu caràcter encara popular, crec que acabaran omplint les seves 1.300 places (a data d'avui ja van per la meitat). És una cursa que vaig fer fa dos anys, amb un circuit del tot urbà però potser no el més idoni per assolir una bona marca, si és el que es busca, ja que el recorregut crec que no és tant ràpid com el d'abans. A més, sense ser gratuïta, es manté encara en uns preus raonables (9€ si es té xip i si es fa la inscripció abans de l'1 de juny).
  • Curses que em rumiaré: n'incloc dues tot i que per coincidència en data (26 de maig) només podrà ser una; d'una banda hi ha la Cursa d'Estiu de Bagà, de 12,5 km. Ja hem estat a la vila berguedana dos cops (per la cursa popular del juliol) però d'aquesta altra no en sé res. A favor, i entre altres, que és barata (6€), i que malgrat el seu perfil no és pla, tampoc sembla gaire exigent. En contra, que potser a aquestes alçades de mes ja n'hauré fet dues. I de l'altra, la Cursa de la Campana (Vacarisses) de la qual me n'han parlat bastant bé en tots els sentits (organització, circuit, preu, etc.). En contra, però, un perfil no gaire còmode en una distància total de 14,5 km.
  • Curses que no faré: n'hi ha unes quantes i en el cas d'aquest mes coincideixen amb algunes que ja he fet i que per un motiu o altre enguany no repetiré. En primer lloc (diumenge 5) tenim la Cursa de la Guineu (Vilanova de Bellpuig), idònia per aquells que busquin una cursa en un entorn rural, no gaire gent, ben muntada, familiar, amb un circuit pla i a més, barata (6€ amb xip). Per al següent diumenge (12) no ens movem de les terres de Ponent i podríem fer la Cursa de Bell-lloc d'Urgell però que com que ja l'he feta dos cops -i després vindrà la dels Templers- potser que la deixem per a un altre any (això sí, molt recomanable). I per últim, el Cros de Callús però que com enguany han canviat la data, em coincideix amb la de Lleida i és clar, no puc fer les dues el mateix dia i hora i separades per més de 120 km.
Tot plegat, que no faltaran opcions en aquest mes per suar la cansalada i alhora començar a acomidar la temporada. Per acabar, i ja que les he citades, aquí us deixo els enllaços d'entrades anteriors relacionades amb algunes d'aquestes curses, per si us ve de gust repassar-les. Temps era temps.

2 comentaris:

  1. Com sempre, Joan Carles, una bona "dissecció" de les curses de la zona. Ja saps que als de la costa ens costa sortir d'aquí. Per això Pineda (plana, urbana, amb uns 1500 que Déu n'hi do per ser una cursa de 10km) serà, probablement, la meva última participació. El 19 de juny me'n vaig de vacances. Ja buscaré una cursa en que poguem coincidir.

    Salutacions.

    ResponElimina
  2. Doncs sí, intento "disseccionar" les curses en què més m'hi fixo, a veure si us animo als de la costa i l'àrea metropolitana barcelonina perquè us endinseu a les comarques d'interior. No perdo l'esperança que algun dia ho aconsegueixi, ja, ja! Per tant, no perdo l'esperança de trobar-nos algun cop en alguna de les "meves" curses. Això sí, serà a la sortida perquè quan jo arribi ja farà estona que hauràs arribat tu, dutxat i marxat. Que no hi ha qui us enxampi.

    D'altra banda, dels 1.500 de Pineda als 1.300 dels Templers de Lleida no hi ha gaire diferència. Més que res perquè de tant en tant també m'agrada fer alguna cursa on passi més desapercebut.

    Salutacions.

    ResponElimina