divendres, 25 de març del 2011

Cardona: una nova cursa de muntanya

Com és habitual, a les curses pots recollir informació -bàsicament fulletons- d'altres a fer properament. Doncs bé, a la passada cursa de Torà me'n vaig assabentar d'una que es fa aquest mateix diumenge a la vila ducal de Cardona. I és clar, com a bon bagenc que sóc, no està de més que en parli una mica i en faci difusió en la mesura de les modestes possibilitats d'aquest bloc. Es tracta de la "1ª Cursa Competitiva de Muntanya de Cardona"; dit així, el nom sembla una mica rar perquè tractant-se d'una cursa ja es dóna per fet que un cert grau de competitivitat hi ha d'haver entre els mateixos corredors; sinó, no sé on és la gràcia! Encuriosit, busco més informació per Internet però, o no ho he sabut fer bé o, simplement, no n'hi ha. De fet, al fulletó no s'indica cap adreça web (sí un parell de telèfons de contacte), i tampoc l'he vista anunciada en cap dels Webs de curses populars que crec deuen ser dels més consultats.

Que ningú s'ho prengui com a crítica però no entenc com al segle XXI, en plena expansió de les tecnologies d'informació, en què tothom consulta Internet per a qualsevol qüestió, no es munta una pàgina web o un bloc per fer-ne difusió, quan avui dia qualsevol marrec hi té la ma trencada. Hem de suposar que si s'organitza una cursa i ens prenem la molèstia d'imprimir uns fulletons i de distribuir-los, voldrem que vingui gent. En cas contrari, "apaga y vámonos". Tot plegat, un té la impressió -i òbviament em puc equivocar- que és una cursa organitzada en poc temps, aprofitant la volada i dimensió que està adquirint aquest esport. I tot i ser-ne la primera edició no crec que es pugui argumentar la manca d'experiència perquè estem parlant d'aspectes que són, crec jo, bastant lògics i de sentit comú. Però bé, no perquè tingui aquesta mancança la cursa ha d'anar malament; tothom deu conèixer casos on aquest apartat informatiu és molt més complet i després la cursa ha estat un fiasco. Tant se val, des d'aquest bloc vull donar la meva sincera enhorabona als organitzadors de la cursa -sempre és bo una més- i desitjar que després d'aquesta n'hi hagi més edicions. I per si us interessa, les seves dades bàsiques són aquestes:
  • Distància: 17 km.
  • Desnivell: màxim del 20% i mitjà del 6%
  • Preu de la inscripció: 10€ (anticipades) i 12€ el mateix dia.
Ara bé, aviso que no cal que em busqueu perquè no m'hi acostaré per tres motius: estaré a Lleida fent la cursa dels bombers, és de muntanya i ja sabeu que aquestes les intento evitar (i més si superen els 10 km.) i sobretot, perquè està organitzada per la Penya Barcelonista de Cardona. Tindria pebrots que una persona com jo fes aquesta cursa, perquè sóc un antifutbol declarat als quatre vents i a qui el Barça se la porta ben fluixa (de fet, com més perdi millor per mi perquè menys es parlarà de futbol). Ja vaig participar a la de Santpedor del 2009 i no em va anar gaire bé. Alguna influència negativa devia haver-hi en ambient.

2 comentaris:

  1. Si, yo tampoco he sabido encontrar informacion sobre esta cursa. Por casualidad la he encontrado en un periodico del jueves 24. Yo si que ire a hacerla, mas que nada por que me queda cerquita, por que en cuanto a lo del futbol...pienso como tu.
    Ah! tampoco conozco cardona, o sea, que matare 2 pajaros de un tiro.
    Salut y kilometros.

    ResponElimina
  2. Hola"anònim", doncs encara rai que has trobat aquesta informació en un diari. Jo diria que si no estàs ficat de ple en el món de les curses de muntanya, un ni se n'assabenta d'aquesta. I si no coneixes Cardona, és una bona excusa per passar-hi el dia que la vila bé s'ho val (el castell i el Parador, la mina de Sal, etc.).
    Salut i que en gaudeixis.
    Ja ens ho explicaràs.

    ResponElimina