dilluns, 30 de març del 2009

Torà (II). La sortida del trabucaire

Ahir diumenge vam fer (amb el company Frans) la cursa de Torà. Teníem dubtes de si la podríem córrer o no ja que el temps del dia abans no va acompanyar gens (pluja i més pluja). Però tot i així ens vam "arriscar" a anar-hi i l'aposta va sortir molt bé. S'ha confirmat la impressió que tenia de la cursa de ser "genuïnament" popular. Per començar, pel lloc on recollir el dorsal, a l'església del convent de Sant Antoni de Pàdua, convertit en un espai cívic i cultural. Segon, la forma de donar el tret (mai millor dit) de sortida a la cursa, amb una persona fent de trabucaire (d'aquí el títol d'aquest "post"). I tercer, les curses per a nens que es van fer després. En definitiva, una cursa molt ben organitzada i una jornada molt rodona en què fins i tot, vam arribar a veure el sol a mitja tarda, després de menjar al conegut Hostal Can Jaumet.

Pel que fa a la cursa en concret, he acabat força satisfet amb un temps inferior al previst (calculava sobre els 49'-50'), tenint en compte el desnivell del seu recorregut dividit en dos turons. La pujada al primer, a la Serra de Cellers (fregant els 600 m) al quilòmetre 3,5, no per prevista ha estat menys dura mentre que el segon (després de travessar el Torrent de Cellers) ha estat més curt i més suau (pujant dels 467 m. fins aproximadament els 530 m.). En aquesta foto em podeu veure al primer pla després de baixar el primer turó.

En el tram final (a partir del quilòmetre 7) tocava recuperar el temps esmerçat a les pujades (en alguns moment superior als 5'/km). Així, amb un ritme molt més viu he pogut fer el darrer quilòmetre en 4':10" (més ràpid fins i tot que en algunes curses urbanes i planes) i al final, he marcat un temps de 47':07" i el lloc núm. 48 a la classificació (d'un total de 145). Cal dir que també hi ha ajudat l'estat de les pistes, que tot i haver plogut el dia abans, estaven prou bé i van ser pocs els trams enfangats.

Per cert, la foto de la meva arribada no és de cap fotògraf anònim sinó que la va fer la Sílvia, la primera que tenim de pròpia; hi podeu veure el temps registrat al cronòmetre electrònic.

Si voleu veure el recorregut de la cursa, cliqueu a la icona d'aquest programa (mapmyrun) i el podreu visionar tant en format de mapa com d'imatge satèl.lit:

View Interactive Map on MapMyRun.com

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada